Япония се готви за война с Китай?

9648
Япония се готви за война с Китай?

Властите на Япония реформират въоръжените си сили, подготвяйки се за въоръжен конфликт с Китай заради спорните острови Сенкаку. В списъка с най-вероятните военни противници на Токио също са включени Русия и Северна Корея. Това съобщава японският консервативен вестник “Санкей Симбун”.

Трябва да се отбележи, че в последно време отношенията между Токио и Пекин силно се влошиха заради териториалния спор около островите Сенкаку. Необитаемият архипелаг се намира под контрола на Япония, но Страната на дракона не признава този факт.

Си Цзинпин очерта антикорупционната си политика

Генералният секретар на Китайската комунистическа партия Си Цзинпин очерта своята политика в борбата срещу корупцията на първото засе...

Изданието отбелязва, че в момента новото правителство на Япония провежда реорганизация на въоръжените сили на страната, извършвайки интеграция и работейки върху подобряването на координацията между всичките видове войски – армия, авиация и флот.

Основната цел на реформите е пълната готовност до 10-20 г. за отразяване на въоръжена агресия от страна на Китай в случай, че Пекин реши да постави под свой контрол островите Сенкаку.

В качеството на първа стъпка е планирано разполагане в непосредствена близост от спорните острови на 2200 японски морски пехотинци. Вестникът отбелязва, че приготовленията са започнали веднага след идването на власт на новия премиер на Япония Шиндзо Абе, който често е наричан “Ястребът”.

Редактор: Десислава Ушатова

От какво бягат китайците?

Все повече богати и квалифицирани китайци напускат страната си. Китайски експерти предупреждават, че изтичането на мозъци и капитал ще...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com