Лятото в Аржентина вдигна цените

7686
Лятото в Аржентина вдигна цените

Властите в аржентинската провинция Буенос Айрес призоваха малкия и средния бизнес да не увеличава цените около и след новогодишните празници. В Аржентина започва сезонът на отпуските и броят на туристите в курортните зони рязко нараства, предаде БГНЕС.

"Моля предприемачите да проявят в най-голяма степен отговорност при определяне на цените. Туризмът е кокошка, която снася златни яйца, да не я колим... В правителството се прави всичко, за да може настъпващият летен сезон да бъде успешен, но усилия трябва да направят всички", каза губернаторът Даниел Шьоли в курортния град Мар дел Плата.

Според властите през изминалия уикенд само в Мар дел Плата, разположен на брега на Атлантическия океан и с население 765 хиляди души, са пристигнали още 250 хиляди, а автомобилите са станали с 55 хиляди повече. В този момент цените на местата за паркиране са се вдигнали, в някои случаи с до 40 песо /с повече от 6 евро/ за час, съобщава РИА"Новости".

Новогодишните празници в Аржентина по традиция слагат началото на отпуските и ваканциите, продължаващи обикновено до края на февруари. Сега в Южното полукълбо на Земята е лято.

Столичаните предпочитат близките курорти на атлантическия бряг, но и крайния юг /Ушуая и Барилоче в Патагония/.

Според Аржентинската федерация на предприемачите от хотелския и ресторантьорския бизнес /FEHGRA/, в края на декември хотелите в традиционните курорти са били запълнени между 69% и 75%.

Редактор: Десислава Ушатова

Аржентинци грабиха супермаркети в очакване на Апокалипсиса

В навечерието на очаквания от мнозина край на света стотици души са взели участие масов грабеж на супермаркети в град Барилоче в Югозап...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com