Лондон няма да прави предположения за българите и румънците

6351
Лондон няма да прави предположения за българите и румънците

Оценките за това колко българи и румънци могат да пристигнат във Великобритания през следващата година може никога да не бъдат обнародвани, намекна министърът по имиграционните въпроси, цитиран от „Дейли Телеграф”.

Марк Харпър посочи, че няма полза от спекулациите относно вероятния брой на имигрантите след премахването на ограниченията за работниците от двете най-нови страни-членки на Европейския съюз в края на годината. Тези негови коментари ще дадат почва на твърденията, че правителството се опитва да държи в секретност вероятното въздействие от новия приток на мигранти, коментира изданието.

Сидеров поиска извинение от Великобритания

Стотина души от партия "Атака" се събраха пред посолството на Великобритания и представителството на ЕК у нас, за да протестират срещ...

Харпър подчерта, че британското правителство няма да бъде въвлечено в спекулации, докато от вътрешното министерство настояха, че ведомството засега не е правило никакви оценки.

Министърът по въпросите на имиграцията отхвърли искането на четирима депутати да разкрие данните, като заяви, че не иска да плаши хората. Харпър посочи, че няма да бъде „полезен”, ако каже на обществеността какво да очаква, когато бъде вдигнат граничният контрол след по-малко от 11 месеца. Има опасения, че неразгласяването на оценките на правителството ще остави местните власти, училищата и болниците неподготвени за очаквания наплив, пише пък „Дейли мейл”.

Депутати от торите заявиха, че ще бъде „лудост”, ако се отворят границите на Великобритания, без да се даде на гласоподавателите представа какво да очакват. Правителството е провело изследване по въпроса колко от 29-те милиона граждани на Румъния и България ще се преместят във Великобритания след като получат пълноправни права на граждани на ЕС през януари.

Министърът на общностите и местната власт Ерик Пикълс, който е виждал доклада, предупреди по-рано за потенциален недостиг в жилищното настаняване.

Хейг: Лидерите в ЕС подкрепят британския референдум

Европейските лидери подкрепят решението на Даунинг стрийт да предложи на британската общественост провеждането на референдум за или про...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com