Македонската диаспора призова за преразглеждане на Охридския договор

6693
Македонската диаспора призова за преразглеждане на Охридския договор

Обединената македонска диаспора призова за преразглеждане на Охридския рамков договор, предаде електронното издание на македонския вестник “Дневник”.

„ОМД призовава правителството и всички граждани на Македония да преразгледат Охридският рамков договор и ефектите, които той има върху страната”, се казва в съобщение на ОМД.

Македонският "Дневник": Българите влязоха в гръцките чехли

На Балканите стана модерно да се демонстрира сила, да се поставят условия, да се покаже кой на кого е, особено ако едната страна е член...

Повод за реакцията било развяването на знамена на Албания и изпълняването на албанския химн при откриването на учебната година в училища в Македония.

„Ако всички македонски граждани – включително и ромите, власите и турците могат да бъдат верни на македонския химн и знаме, защо само албанското малцинство я няма тази вярност към държавата, в която живее”, се казва още в съобщението.

Припомняме, че Охридското рамково споразумение е подписано от правителството на Македония и представители на етническите албанци на 13 август 2001 г. Споразумението прекратява въоръжения конфликт между Армията за национално освобождение и македонските сили за сигурност и поставя основата за подобряване на правата на етническите албанци в страната.

Редактор: Сияна Любомирова

Македония: България не е Гърция - няма подкрепа от ЕС за червените линии

България няма подкрепа от ЕС за своите „червени линии”, коментира македонското електронно издание Нетпрес. Изданието цитира...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com