Молдовка отвлякла вниманието на капитана на "Коста Конкордия"

12839
Молдовка отвлякла вниманието на капитана на "Коста Конкордия"

Италианската прокуратура издирва жена, която нелегално се е намирала на капитанския мостик на кораба „Коста Конкордия”. Смята се, че в момента, когато капитан Франческо Скетино е насочил кораба към скалистите брегове на остров Джилио, до него се е намирала млада жена, чието име не е фигурирало нито сред екипажа, нито сред пътниците. Според италианските медии става дума за 25-годишната молдовка Домника Чемортан, съобщава молдовското издание на вестник „Комсомолская правда”.

Чемортан преди е работела за компанията „Коста Крочиере”. По признания на самия Скетино жената е била пусната на борда на „Коста Конкордия” по негово лично нареждане.

Собствениците на "Коста Конкордия" са се свързали с пътниците за обезщетения

Италианската компания "Коста крочере", собственик на претърпелия крушение кораб "Коста Конкордия", съобщи тази сутрин, че "се е свързал...

Смята се, че именно Чемортан е жената, забелязана с капитана в един от баровете на кораба.

Кадри, излъчени от италиански медии днес, предполагат, че екипажът на потъналия „Коста Конкордия” е приканвал пътниците да се върнат в кабините си дълго време, след като круизният кораб е започнал да се пълни с вода след удар в скала край остров Джилио.

„Всичко е под контрол. Върнете се в кабините си, ако обичате”, казва един от членовете на екипажа в домашно видео, излъчено по RaiNews24 40 минути след удара.

„Справихме се с електрическия проблем, който имахме. Приканваме всеки да се завърне в кабините си. Ако пожелаете, можете да останете в зала”, заяви жена от името на капитана.

"Коста Конкордия": Супертехника, супер безпомощна

Странна гледка е забилият нос във водата гигант "Коста Конкордия"! И до момента остава недокрай ясно как можа да се стигне до тежката к...

Видеото подкрепя обвиненията, че капитан Франческо Скетино и екипажа му са се справили зле с провеждане на евакуция след удара.

Компанията-собственик на кораба обвинява капитана, че е извършил неоторизирано отклонение от маршрута, при което 290-метровото плавателно средство опасно се е доближило до Джилио.

Скетино е под домашен арест, с повдигнати обвинения за множествено убийство и изоставяне на кораба.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com