Мърдок обмисля закриване на вестникарския си бизнес

4568
Мърдок обмисля закриване на вестникарския си бизнес

Медийният  магнат Рупърт Мърдок подготвя план за закриване на вестникарския си бизнес във Великобритания в случай, че съдебните органи на Острова повдигнат обвинения в корупция срещу компанията му „News UK", съобщават днес медиите в страната.

Според доклад, изготвен от експерти на империята на Мърдок и в-к "Дейли Телеграф", подобни обвинения срещу „News UK" ще убият компанията и ще поставят под заплаха тази 46 хил. работни места.

СЕМ призова медиите да не допускат враждебна реч

Съветът за електронни медии поиска от журналистическата гилдия да се дистанцира решително от изказвания, които могат да се квалифицират...

В момента британската полиция извършва разследване на дейността на мениджърите на компанията, която притежава изданията „Times", "Sunday Times", "Sun и "Sun on Sunday". . Причината за разследването е незаконното подслушване на телефони на знаменитости и подкупването на държавни служители с цел получаване на информация.

Според следователите, с тази дейност са се занимавали журналистите от вестник " News of the World", който също е собственост на Мърдок. През 2011 година последният бе принуден да закрие вестника заради избухналия скандал.

В последния етап в полезрението на следователите са попаднали мениджъри на компанията " „News UK" . Детективите подозират, че журналистите са били ангажирани с незаконна дейност със знанието и одобрението на шефовете на вестника, подразделение на медийна империя на Мърдок.

Ако британските власти повдигнат официални обвинения срещу компанията „News UK", международната корпорация на Мърдок е заплашена и от съдебно преследване в САЩ по закона за корупцията.

Медийната свобода в България умира, сочи американско изследване

Българските медии продължават бавното си свличане от нивата на устойчивост, достигнати в годините преди присъединяването на страната ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com