Нетаняху: Светът нехае за заплахите на Иран да унищожи Израел

4424
Нетаняху: Светът нехае за заплахите на Иран да унищожи Израел

Израелският премиер Бенямин Нетаняху изрази съжаление, че светът не реагира на заплахите на Иран да унищожи Израел. Той каза това в реч броени дни преди отбелязването на Световния ден в памет на жертвите на Холокоста, предадоха Франс прес и Ройтерс.

"70 години след Холокоста мнозина по света запазват мълчание пред заплахите на Иран да заличи Израел от картата на света", заяви Нетаняху в реч пред парламента по повод отбелязването на Световния ден в памет на жертвите на Холокоста на 27 януари. Нетаняху направи паралел между избиването на евреи от нацисткия режим през Втората световна война и заплахите на иранския режим към Израел.

Цената на петрола полудя след ембаргото за Иран

Цената на петрола скочи рязко в европейската търговия, след като Европейският съюз постигна договореност за забрана на вноса на иранск...

"Трябва да се запитаме дали сме извлекли поуките от Холокоста. Дали приемаме сериозно заплахите за унищожение, или може би, като много поколения евреи, не виждаме опасността пред нас. Не можем да си позволим да си заравяме главата в пясъка. Само комбинация от строги санкции и реална заплаха, че всички възможни варианти се допускат, може да накара Иран да преразгледа ядрената си програма", изтъкна Нетаняху.

Той приветства решението на ЕС в понеделник да наложи ембарго над иранския петролен износ. "Обаче в този ден на международно сътрудничество и на приета важна мярка срещу Иран, искам да припомня на всеки главния урок от Холокоста над нашия народ - че в крайна сметка, когато има заплаха за съществуването ни, не трябва да оставяме съдбата си в чужди ръце. Когато става дума за съдбата ни, наше задължение е да разчитаме единствено на себе си", подчерта премиерът на Израел.

В Израел живеят 204 000 оцелели от Холокоста. Миналата година починаха около 12 800 от тях. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com