Обама подписа закона за "фискалната скала"

6261
Обама подписа закона за "фискалната скала"

Президентът на Съединените щати Барак Обама подписа и превърна в закон споразумението, за което се договори с конгреса, за да избегне "фискалната скала" от резки повишения на данъците и драстични, незабавни съкращения на разходите, предаде БГНЕС.

Държавният глава късно вчера подписа "Закона за облекчение на американския данъкоплатец", който вдига данъците на домакинствата с над 450 хиляди долара приходи и отлага решенията за правителствените разходи с два месеца.

Новината бе съобщена от Белия дом. Според властите във Вашингтон президентът, който е на почивка на Хавайските острови, подписал документа с автоматична писалка.

Днес Обама се подписа и под новите разходи за отбрана. Законопроектът отпуска 633 млрд. долара за войната в Афганистан и има за цел да повиши сигурността на мисиите зад граница.

"Одобрих този закон за отбраната, както правих и през предходните години, защото той оказва съществена подкрепа на нашите военнослужещи и техните семейства", коментира той в комюнике. Текстът "подновява жизненоважните програми за национална сигурност и спомага за това Съединените щати да продължат да поддържат най-силната армия в света", допълни Обама.

Редактор: Десислава Ушатова

Американците се възхищават на Хилари и Обама

Хилари Клинтън е жената, на която американците са се възхищавали най-много през 2012 г., съобщи БГНЕС. Държавният секретар е оглавявала...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com