Обвиниха венецуелския лидер на опозицията в "заговор" срещу страната

6366
Обвиниха венецуелския лидер на опозицията в "заговор" срещу страната

Вицепрезидентът на Венецуела Николас Мадуро обвини лидера на опозицията Енрике Каприлес в „заговорничене” срещу страната по време на срещите му в съседна Колумбия, с което засили атаките срещу най-вероятния си опонент при евентуални избори.

Правителството е уверено във възстановяването на президента Уго Чавес, претърпял операция от рак в Куба. Но социалистът не е бил виждан на публични места от осем седмици, предизвиквайки въпроси относно бъдещето на неговата самозвана революция, предаде Ройтерс.

Евентуалните избори в най-големия износител на петрол в Латинска Америка ще противопоставят Мадуро, очевидния приемник на Чавес, срещу 40-годишният губернатор на щата Миранда, който изгуби от Чавес президентските избори миналия октомври.

Чавес бил все по-добре

Венецуелският министър на науката и технологиите Хорхе Ареаса заяви, че състоянието на президента Уго Чавес "се подобрява с всеки изм...

Мадуро изостри риториката си срещу опозиционния лидер, а в събота бившият шофьор на автобус каза, че е в течение за срещите на Каприлес при визитата му в Колумбия.

„Достигащата до нас информация не е добра. Ние знаем с кого и къде се среща той, заговорничейки срещу страната и срещу мира. До няколко часа ще кажем какво прави срещу родината в Колумбия този несретник”, каза Мадуро по време на посещение в завод за трактори, излъчено по телевизията.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com