Опозицията: "Мюсюлманските братя" вършат "изборни измами"

10360
Опозицията: "Мюсюлманските братя" вършат "изборни измами"

Опозицията в Египет обвини „Мюсюлмански братя”, че са опитали да извършат „изборни измами” по време на референдума за нова конституция днес, предава АФП.

В свое изявление „Националният фронт за спасение” изрази „дълбоко безпокойство относно броя на нередностите и нарушенията при провеждането на референдума”, и наблегна на „явното желание на „Мюсюлмански братя” да извършат измами при гласуването”.

Започна гласуването на конституционния референдум в Египет

Започна първият етап от референдума за нова конституция на Египет, предаде БГНЕС. Днес гласуват жителите на осем египетски провинции, ...

Съобщението на опозицията обаче не призова за бойкота, за който заплаши тя в случай, че сметне провеждането на референдума за нечестно. Вместо това групата противници на президента Мохамед Мурси и неговите ислямски съюзници призова народът да отхвърли новата конституция.

Египетската армия е разположила бойни хеликоптери за обезпечаване на сигурността във всички области, където се провежда референдумът за новата конституция.

Задачата на хеликоптерите е да осъществяват наблюдение на обстановката в района на избирателните участъци, държавните и правителствени учреждения, както и да координират сухопътните подразделения, задействани за обезпечаване на безопасността.

Редактор: Десислава Ушатова

Египет дава старт на референдума за конституция утре

В събота египтяните започват да гласуват в референдума "за" или "против" новата конституция на страната, подкрепяна от ислямистите, в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com