Пакистан можел да спре войната в Афганистан, ако иска

11971
Пакистан можел да спре войната в Афганистан, ако иска

Пакистан може да сложи край войната в Афганистан "до няколко седмици", ако наистина иска мир, заяви началникът на афганистанския Генерален щаб генерал Шер Мухамад Карими в интервю за Би Би Си, предаде БГНЕС.

"Това би могло да стане до няколко седмици", подчерта категорично той, като осъди предполагаемата роля на Пакистан за разпространяването на ислямисткия екстремизъм на територията на Афганистан.

"Талибаните са под контрола" на Пакистан, така че тази страна може да направи нещо повече за постигането на мир, отколкото изпращането на безпилотни самолети срещу бунтовниците, на които Исламабад всъщност е съучастник, посочи военачалникът.

Британският премиер с неочаквано посещение в Афганистан

Британският премиер Дейвид Камерън пристигна неочаквано в Афганистан на посещение, по време на което ще се срещне с натовски войници ...

"Доколкото зная, Пакистан има проблем с тероризма. Заедно ние бихме могли да се борим срещу тази заплаха при условие, че всички са искрени", подчерта Карими, чието интервю беше записано в събота.

Отношенията между Афганистан и Пакистан са бурни - Кабул обвинява Исламабад,че подкрепя афганистанските талибани, които искат да се върнат на власт след изтеглянето на 68 000 американски войници догодина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com