Пееш на плейбек в Молдова? Глоба!

16706
Пееш на плейбек в Молдова? Глоба!

Изпълнителите, които пеят на плейбек и не информират за това зрителите, може да бъдат глобени. Това предвижда законодателна инициатива, внесена от молдовския депутат Семьон Грищу.

Депутатът предлага да бъдат глобявани и организаторите на концертите, които заблуждават публиката, пише вестник „Молдовски ведомости”.

Главният прокурор на Молдова убил човек при лов

Главния прокурор на Молдова Валерий Зубко е убил по невнимание човек по време на лов, съобщи БГНЕС.Това твърди лидерът на общественото ...

Зрителите в залата или пред телевизионните екрани трябва да бъдат информирани, ако изпълнителите използват плейбек, настоява Грищу.

Според депутата подобна информация трябва да фигурира и на афишите преди концертите, в телевизионните надписи, а ако се наложи, може да бъде съобщавана от водещите на концертите, спектаклите или предаванията.

Предлаганата глоба за нарушаване на разпоредбата е от 800 до 1000 леи за физически лица и от 3000 до 4000 леи за юридически. Предвидена е и санкция под формата на връщане на парите за билетите на подведените зритали.

Редактор: Десислава Ушатова

Русия с план за федерализация на Молдова?

Според източници от Кишинев основната цел на посещението на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин в Молдова е не само откриването на консу...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com