Погребват Уго Чавес

7712

Днес ще бъде погребан президентът на Венецуела Уго Чавес. Сред държавните глави, които ще присъстват, са президентите на Боливия, Аржентина, Чили, Бразилия, Иран, Беларус.

На погребението на Чавес довечера се очакват световни лидери, известни с антиамериканските си настроения, включително иранският президент Махмуд Ахмадинеджад.

Какво следва след Чавес?

Смъртта на венецуелския президент Уго Чавес има потенциал да роди драматична промяна в отношенията на неговата богата на петрол страна ...

Венецуела вече обяви, че Чавес ще бъде балсамиран и положен във военния музей след официалното погребение.
Венецуелските власти продължават да твърдят, че той е станал жертва на американски заговор, който ще излезе на бял свят едва когато документите бъдат разсекретени - след не по-малко от половин век.

Чавес, който боледуваше от рак, претърпя за последните две години, четири операции в Куба. Той беше известен с антиамериканската си риторика и с факта, че значителна част от печалбата от износа на петрол бе използвана за създаването на безплатни клиники в най-бедните райони на Венецуела.

Приживе Чавес определи за свой наследник Николас Мадуро, който днес ще положи клетва като изпълняващ длъжността президент на страната. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com