Поставят в Париж копие на статуятата Христос от Рио

6015
Поставят в Париж копие на статуятата Христос от Рио

Копие на знаменитата статуя на Христос Спасител в Рио де Жанейро ще бъде поставена пред катедралния храм Св. Богородица в Париж, съобщи радио "Ватикана", предаде БГНЕС.

Статуята, избрана от бразилските католици за "посланик" на Световния ден на младежта, ще бъде поставена в рамките на акция, поощряваща френските младежи да посещават Бразилия и Световния ден на младежта. Той ще се проведе в Рио де Жанейро през лятото на 2013 г. Читириметровото копие на статуята е изпълнено от скулптора Одилион Лима. Както заяви бразилският свещеник Омар Рапосо "Христос, широко разтворил ръце към хората - това е най-важният символ на Рио, който показва, че Рио е открит град, който винаги се радва на гостите".

Предишните дни на младежта, които се провеждат веднъж на три години в различни страни по света по инициатива на Католическата църква, са провеждани в Рим, Сантяго де Компостеле /Испания/, Ченстохова /Полша/, Денвър /САЩ/, Манила /Филипините/, Париж /Франция/, Кьолн /Германия/, Сидни /Австралия/ и Мадрид /Испания/.

Редактор: Ая Косарова

Париж ще отбележи нов рекорден брой туристи тази година

Повече американци, британци, китайци, японци и жители на Близкия Изток - Париж ще отбележи тази година нов рекорден брой туристи благ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com