Путин действително отлага визитите си в България и Турция

5247
Путин действително отлага визитите си в България и Турция

Дмитрий Песков - говорителят на Владимир Путин, потвърди, че са променени датите на визитите на руския президент в Турция и България, предаде агенция Росбалт.

Песков отрече публикуваната информация в някои медии, че след полета с жеравите се е появило отново минало заболяване на Путин. Говорителят призна, че руският държавен глава има известни проблеми със здравето, но те са предизвикани от стара спортна травма.

Путин избягва въпросите на руснаците тази година

Руският президент Владимир Путин, който е изправен пред безпрецедентна вълна от протести от близо една година насам, няма да участва ...

Песков посочи, че по молба на руската страна са били отложени визитите в Турция и България за по-късна дата – от октомври и ноември за месец декември.

„Нямаше фиксирани дати за тези пътувания. Датите често се сменят и се фиксират по съгласие на двете страни”, добави говорителят на Владимир Путин.

Заради мистериозното заболяване на Путин бяха отложени посещенията му в Пакистан, Турция, Индия, а също и в Туркменистан, където вместо президента отиде премиерът Дмитрий Медведев. Визитата му у нас беше предвидена за 9 ноември, когато трябваше България и Русия да подпишат договор за изграждането на "Южен поток", а също и новият, 6-годишен договор за доставка на руски газ за България.

Редактор: Десислава Ушатова

"Спортна травма" породи опасения за здравето на Путин

Кремъл опроверга твърденията, че руският президент Владимир Путин страда от проблеми в гърба, заради които са били отложени негови посе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com