Рекордна безработица в Испания

3200
Рекордна безработица в Испания

Безработицата в Испания е достигнала ново рекордно ниво в края на месец декември 2011 година, предаде АФП. По данни на испанското министерство на труда броят на регистрираните безработни в края на миналата година е достигнал 4,42 милиона души. Това е най-високо ниво от 1996 година насам.

„Данните за броя на безработните през декември потвърждават влошаването на икономическата ситуация през втората половина на 2011 година”, посочват от испанското министерство на труда.

Министърът на финансите на Испания Кристобал Монторо обяви, че кабинетът ще представи нови мерки за овладяване на бюджетния дефицит, съобщава вестник „Ел Паис”.

В петък консервативното правителство на Народната партия представи план за увеличаване на данъците и съкращаване на разходите в размер на 14,9 милиарда евро, след като стана ясно, че бюджетният дефицит за 2011 година ще надхвърли целта, поставена от властите, с цели 2%.

Новите мерки ще бъдат оповестени в четвъртък, 5 януари. Очаква се те да включват нови съкращения на разходите или инициативи за стимулиране на икономическия ръст.

Министърът на икономиката посочи, че целта е да се покаже на европейските партньори на Испания, че страната има правителство, способно да взима решения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com