Русия няма да мести стрелките

9359
Русия няма да мести стрелките

Правителството не е готово отново да превърта стрелките на часовника, заяви руският премиер Дмитрий Медведев в отговор на запитване на депутати, предлагайки страната да се придържа само към настоящето лятно часово време, пише вестник "Российская газета".

От преминаването от лятно към зимно часово време Русия се отказа през пролетта на 2011 г., когато стрелките на всички часовници в страната бяха преместени с час напред и с това манипулациите с времето бях прекратени.

Солени глоби за богохулство в Русия

Съветът по човешки права към руското президентство с участието на депутати и обществени дейци разработи и публикува вчера на своя сайт ...

Минаха почти две години, но дебатите по повод това решение не стихват, тъй като мненията са разделени. Някои се чувстват напълно удовлетворени от настоящето часово време, а други смятат, че при установяването на двукратно преместване на стрелките или преминаване към зимното часово време ще се живее по-удобно.

„Правителството смята поредното коригиране на текущия период за нецелесъобразно. Хайде да не се тревожим, без излишна суета да поживеем в тези условия”, каза Медведев.

Премиерът обясни, че проведени в последно време няколко допитвания показват, че броят на привържениците на лятното часово време и техните опоненти е приблизително еднакъв. „Поради това еднозначен подход няма”, подчертава той.

Редактор: Десислава Ушатова

Русия твърдо против хомосексуалните да осиновяват

Русия няма да разреши на своите сирачета да бъде осиновявани от хомосексуални семейства, заяви Павел Астахов, пълномощник към прези...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com