Русия обвинява инспекторите на ООН в пристрастие

8040
Русия обвинява инспекторите на ООН в пристрастие

Русия обвини в пристрастно отношение инспекторите на ООН, които разследваха атаката с химическо оръжие в Сирия, и заяви, че е получила от Дамаск материали, подкрепящи тезата, че става въпрос за провокация на бунтовниците, предаде БГНЕС.

"Ние сме разочаровани, това е най-малкото, което може да се каже за подхода на Секретариата на ООН и на инспекторите на ООН, които посетиха Сирия и подготвиха селективен и непълен доклад, без да вземат под внимание елементите, за които ние няколко пъти сигнализирахме", заяви заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков, цитиран от руските агенции.

"Без да имаме пълна картина за ставащото тук, ние можем да окачествим заключенията на инспекторите на ООН само като политизирани, пристрастни и едностранчиви", подчерта руският дипломат, който пристигна снощи в Дамаск.

Според него инспекторите са разследвали само случая с атаката на 21 август, но не и други три случая, за което е призовавала сирийската страна "и за които самите ние настоявахме". Рябков добави, че Сирия е предоставила на руската страна доказателства в подкрепа на тезата, че става въпрос за провокация на бунтовниците.

Турция увеличи правомощията на армията по границата със Сирия

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви, че е направено всичко необходимо за увеличаване правомощията на турската армия по границат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com