Си Цзинпин очерта антикорупционната си политика

5706
Си Цзинпин очерта антикорупционната си политика

Генералният секретар на Китайската комунистическа партия Си Цзинпин очерта своята политика в борбата срещу корупцията на първото заседание от новата година на Политбюро на ЦК на ККП, предаде БГНЕС.

Както съобщават официалните медии, след вчерашното заседание е публикувана резолюция, в която се отправя призив към дисциплинарните структури на партията "да разследват случаите на корупция, да наказват провинилите се високопоставени ръководители и да постигнат конкретни резултати".

Политбюро също така нарежда на тези структури да извършват "рутинни проверки" за изпълнението на разработените напоследък директиви, изискващи от партийните членове да избягват "екстравагантни практики". Що се отнася до механизмите за партиен контрол, Политбюро ги задължава да разработят "детайлни директиви" за инспекциите и да уточнят санкциите за нарушения на партийните норми.

Одобреният от ККП нов "правилник за поведение" повелява ръководителите "да създават по-тесни връзки с китайския народ, да пътуват с малобройни свити, да правят по-кратки съвещания, да произнасят по-кратки речи и да съкратят медийното покритие на своите прояви".

С резолюцията се настоява цялата Комунистическа партия "да увеличи усилията си срещу разпространяването на корупционното поведение", което е заплаха за стабилността и легитимността на управляващата партия.

От какво бягат китайците?

Все повече богати и квалифицирани китайци напускат страната си. Китайски експерти предупреждават, че изтичането на мозъци и капитал ще...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com