След стрелбата в Нютаун децата тръгнаха с бронирани раници

11684
След стрелбата в Нютаун децата тръгнаха с бронирани раници

След стрелбата в Нютаун продажбите в САЩ на защитни средства за деца скочиха осезаемо. Най-голям интерес има към чантата срещу куршуми "Малката сирена", предаде БГНЕС.

За 300 долара компанията "Amendment II" /Втора поправка/, (от името на Втората поправка на конституцията, която гарантира притежанието и носенето на оръжие) предлага модел раница за малки момиченца, както и модел бронирана чанта "Avengers" за момченца. Бронираната чанта може да се използва като щит при нужда. Тя тежи 500 грама, благодарение на бронирано карбоново покритие, но външно по нищо не се различава от обикновена детска училищна раница.

Компанията, както и други шест производители, е разработила и бронирана плоскост, която може да се вложи в обикновена чанта, така че децата да могат да ходят на училище с любимите им досега модели. Цената на тази защита "BulletBlocker" е между 150 и 200 долара и тя може да се пришие в подплатата на раницата.

Според вицепрезидента на компанията, това е едно удобно, леко и надеждно приспособление, с размерите на учебник. От петък, когато стана трагедията в Нютаун, продажбите са скочили с 40% и дневно се продават по 40 бронирани плоскости.

Републиканците в Конгреса готови за диалог за оръжията

Републиканците в Конгреса на САЩ, подложени на обществен натиск, промениха позицията си относно евентуалното ожесточаване на процедурит...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com