Сноудън прие предложението на Мадуро за политическо убежище

5189
Сноудън прие предложението на Мадуро за политическо убежище

Бившият сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън, който се намира на летището в Москва повече от две седмици, е приел предложението за политическо убежище от Венецуела, съобщи руски парламентарист.

"Както се очакваше, Сноудън се съгласи на предложението на (венецуелския президент Николас) Мадуро за политическо убежище", съобщи в Туитър Алексей Пушков, председател на Комитета по международни отношения в Долната камара на руския парламент. "Явно този вариант се е сторил най-надежден на Сноудън", допълни той.

Минути след съобщението то беше изтрито от акаунта му в Туитър. Съобщението на Пушков идва след като левите правителства на Венецуела, Боливия и Никарагуа предложиха в последните няколко дни убежище на 30-годишния бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ.

Не е ясно обаче как най-известният бежанец в света ще успее да напусне транзитната зона на летище Шереметиево, където се намира без валидни документи, откакто пристигна от Хонконг на 23 юни.

Няма директни полети между Москва и Каракас, а най-бързият начин за стигане до Венецуела е с полет през Хавана. Говорителката на руския национален авиопревозвач Аерофлот Ирина Даненберг заяви, че не знае дали Сноудън е бил в самолета за Хавана, който излетя от Москва по-рано днес. Утре няма директни полети до Хавана от Москва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com