Строителството на пътища излиза твърде скъпо на ЕС

3896
Строителството на пътища излиза твърде скъпо на ЕС

Стойността на пътното строителство, финансирано чрез Европейския фонд за регионално развитие, превишава първоначалните сметки с една четвърт. До такъв извод стигнаха одиторите на Европейската сметна палата. От 2000 година до края на текущата година за съфинансиране на пътното строителство ЕС е отделил 65 милиарда евро от общоевропейския портфейл, пише “РБК Дейли”.

За проверка бяха избрани 24 проекта от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на ЕС, касаещи пътното строителство в Полша, Гърция, Испания и Германия. Именно тези държави получават половината от всички средства, които ЕС насочва за съфинансиране на строителството на пътища и пътни съоръжения.

По-малко от половината европейци знаят правата си

Шест от десет граждани в ЕС се чувстват европейци и искат да получат повече информация за своите права, но по-малко от половината (46 н...

Сумарните разходи по 24-те проверени проекта превишават 3 милиарда евро. Експертите подчертаха “недостатъчен контрол на ефективността на изразходването на средства”. Мостове и пътища може да се построят за значително по-малко пари, пише изданието.

Превишаването на бюджета обикновено се свързва с грешки в проектирането и в предварителната оценка на обема на работата и стойността на материалите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com