Състоянието на Нелсън Мандела остава тежко

6406
Състоянието на Нелсън Мандела остава тежко

Южноафриканското правителство съобщи, че състоянието на Нелсън Мандела остава сериозно, но стабилно и той продължава да получава медицинска помощ заради белодробно възпаление, предаде БГНЕС.

"Бившият президент Нелсън Мандела остава в болница и състоянието му е непроменено", съобщи президентството в кратко комюнике. 94-годишният символ на борбата с апартейда беше приет в болница в Претория рано сутринта в събота.

Нова информация за здравословното му състояние се оповестява рядко и последното кратко съобщение вероятно само ще засили опасенията за съдбата на мъжа, смятан за бащата на съвременна Южна Африка.

"Президентът Джейкъб Зума отново призовава Южна Африка да се моли за Мадиба и семейството му", съобщи правителството. Това е четвъртият престой в болницата от декември насам на носителя на Нобелова награда за мир, който ще стане на 95 години идния месец.

Макар Мандела отдавна да се оттегли от политическата сцена в родината си и да не се е появявал публично от 2010 г. насам, той остава символ на обществения живот в Южна Африка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com