Съветник на Ердоган: Нападението на Сирия срещу Турция би било самоубийство за Асад

14116
Съветник на Ердоган: Нападението на Сирия срещу Турция би било самоубийство за Асад

Евентуалното нападение на Сирия срещу Турция в случай на удар на западните страни би било самоубийство за Башар Асад, заяви главният съветник на турския премиер по политическите въпроси Ялчън Акдоган, цитиран от вестник „Акшам”.

„Ако Сирия след каквото и да било нахлуване отговори с въоръжен удар по Турция, то това би било лудост и самоубийство. Не смятам, че Асад ще се реши на подобна стъпка. Тъй като това ще се оцени като нападение срещу страна от НАТО и всичко ще се окаже в съвсем друга светлина. Турция е в състояние да се защити”, заяви той, отговаряйки на въпроса, дали Анкара е обезпокоена от евентуално нападение на Дамаск в случай на военен удар.

Ако има американски военен удар в Сирия, няма шанс за преговори, казва Лавров

Ако САЩ приложат сила по отношение на Сирия, това ще отложи завинаги свикването на конференция "Женева-2", заяви днес руският външен ...

По-рано турският премиер Реджеп Тайип Ердоган подкрепи започналата кампанията срещу бездействието към сирийската криза на петте страни, постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН, съобщи телевизионният канал Ен Ти Ви. Ердоган обърна внимание, че в продължилите вече две години и половина кървави събития в Сирия са загинали над 100 хиляди души, а други над два милиона души са принудени да напуснат страната, за да стигне до поредната трагедия с използването на химическо оръжие срещу невинни граждани край столицата Дамаск.

„ООН, която следва да бъде най-влиятелната институция за прекратяване на този кървав процес, за пореден път остана безпомощна; за пореден път ни даде сериозни поводи за въпросителните защо въобще съществува. ООН не е политическа организация, чиято дейност е осъдена да се предъвква между устните на петте постоянни членки на Съвета за сигурност. Младежи вече предприеха кампания против петте велики сили; аз също подкрепям тази кампания.”, добави още турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от телевизионния канал Ен Ти Ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com