Турция: САЩ да спрат да се месят във вътрешните ни работи

14058
Турция: САЩ да спрат да се месят във вътрешните ни работи

Турция предупреди САЩ да спрат да се месят във вътрешните й работи, след отправените критики към съдебната й система, в частност задържането на политици и военни ръководители, предаде АФП.

„Посланиците трябва да гледат собствената си работа. Те трябва да се пазят от оценки, които означават намеса в турската правосъдна система и вътрешни работи”, заяви вицепремиерът на Турция Бекир Боздаг пред представители на медиите.

Европа иска от Турция повече свобода на словото

Генералният секретар на Съвета на Европа (СЕ) Торнбьорн Ягланд призова Турция за по-голяма защита на свободата на словото, предаде БГНЕ...

В интервю пред турските медии във вторник, посланикът на САЩ в Турция Франсис Ричардон разкритикува „пукнатините" на съдебната система, сред които продължителни задържания преди процеса, липса на яснота в представените обвинения и липса на прозрачност.

Преди дни пък турският премиер Реджеб Таийп Ердоган разкритикува Европейския съюз за „непростимите” отлагания на вече петдесетгодишната кандидатура на Турция за включване в съюза.

„Ние чакаме пред прага на ЕС от 1959 година. Официалните преговори за присъединяване започнаха през 1963. Такова отлагане е непростимо. Ние съзнаваме, че все още имаме да свършим много работа, но мислим, че много европейски страни не срещат критериите, поставени пред Турция. Пет милиона турци вече живеят в Европа. Нека не отлагаме повече, нека приключим”, заяви Ердоган, по време на посещението си в Чехия.

Турция е критикувана от Европейския съюз поради проблемите си с Кипър и относно спазването на човешките права в страната.

Турция засилва натиска за приемането й в ЕС

Турският премиер Реджеб Таийп Ердоган разкритикува за пореден път Европейския съюз за „непростимите", според него, отлагания на в...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com