Турция увеличи правомощията на армията по границата със Сирия

9029
Турция увеличи правомощията на армията по границата със Сирия

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви, че е направено всичко необходимо за увеличаване правомощията на турската армия по границата със Сирия, съобщи телевизионният канал Ен Ти Ви.

По повод сваления сирийски хеликоптер, Ердоган напомни, че „вече са променени правилата за ангажиментите на турските въоръжени сили срещу евентуална заплаха от Сирия”, и направи оценката, че в случая „турската армия ги е изпълнила перфектно”.

Ислямисти на "свещена война"

Радикални ислямисти изтласкват умерената опозиция в Сирия. На сцената излизат и организации, близки до Ал Кайда. Голяма част от тях по...

„Както е известно, преди няколко месеца преформулирахме правомощията на турската армия, по-специално в частта за ангажиментите, касаещи Сирия. Оповестихме, че тези нови правила влизат в сила автоматично при ситуации, като нарушения на държавната граница. В случая става въпрос за подобно нарушение на държавната граница на цели два километра. След като не бяха взети под внимание отправените предупреждения, се задейства новата процедура. Турската армия просто направи необходимото в това отношение”, посочи още турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от телевизионния канал Ен Ти Ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com