Унгария не успя да се договори с ЕС за финансова помощ

3369
Унгария не успя да се договори с ЕС за финансова помощ

Премиерът на Унгария Виктор Орбан на преговорите с ръководството на ЕС във вторник не успя да разреши противоречията, възпрепятстващи отпускането на финансова помощ на страната.

Унгарският премиер проведе срещи с председателя на ЕК Жозе Барозу и председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой. След разговорите страните се ограничиха с изявления, че ще продължат да предприемат усилия за разрешаване на разногласията, предаде ИТАР-ТАСС.

ЕС започна процедура срещу Унгария за прекомерен дефицит

Министрите на финансите от Европейския съюз дадоха старт на процедура срещу Унгария за прекомерен дефицит, предвиждаща безпрецедентни с...

Коментатори отбелязват, че позицията на ЕК пречи на подновяването на преговорите между унгарското правителство и МВФ за отпускането на заеми, нужни за обслужване на суверенния дълг на Унгария.

Финансовите министри на ЕС подготвят пътя за санкции срещу Унгария, одобрявайки предложения на ЕК за наказателно действие. Това заяви вчера официален представител на ЕС.

Решението е за приемане на препоръки на ЕК за стартиране на формални процедури за извънреден дефицит - заради „неспазване” на поставената с ЕС цел за дефицит в рамките на 3 % от БВП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com