"Утрински весник": Ах, тези наши съседи

18443
"Утрински весник": Ах, тези наши съседи

„Всички нещо искат от Македония. С интензитета на исканията, които пристигат през последните дни, не би се справила и легендарната канадска поща. Македония стана като пощенска кутия.

Атина редовно изпраща ерга омнес искания (ново име за всестранна употреба). София, за да не остане по-назад, изпрати чрез комши-капиджик (малка задна вратичка, свързваща дворовете на съседни къщи – бел. ред.) цял контейнер.

Етнос: Гърция вече не е сама срещу Македония, и БГ е с нас

Изявлението на българския премиер Бойко Борисов е особено важно за Гърция. За първи път Гърция няма да бъде сама, а ще има още една с...

Сърбия - едно-две палета с молби за историческо честване на Зебрняк и да се пусне Вранишковски от затвора. Брюксел, в името на ЕС, подготвя нова композиция от 33 вагона с искания, които, ако имаме късмет, ще получим преди Нова година. Тези, които са видели подобни такива, казват, че създават главоболие. Прищина и Тирана не ни пращат чрез поща. Те имат свои представителства, които представят техните искания за свои”. Това пише днес македонският журналист Ерол Ризаов, в авторски текст публикуван в ”Утрински весник”.

„Защо зачестиха пратките за бърза поща? На Балканите информациите и писмата винаги са пътували бавно, най-вече заради грешните адреси. Сега, преди 12 декември, Балканите бълват писма, меморандуми, изявления, интервюта на премиери, президенти, министри, учени, медии и разни писатели на драми, трагедии и трилъри. Всички казват, че Македония нещо им дължи. Гърците искат да променим името и да не им краден античната история. България казва да не им крадем историята от средните и на новите векове. И още искат да не подемаме антибългарска капания, когато някой заснеме филм, пише поезия или не дай си Боже, напише роман.

И гърците, и българите се оплакват в Брюксел, че се плашат от нас, защото сме имали териториални претенции. Да се чуди човек каква сила е Македония, че да взима територии от България и Гърция", пише авторът.

Редактор: Десислава Ушатова

Македония "за" предложеното от Гърция подновяване на преговорите

Македония приветства предложението на нейната съседка Гърция за възобновяване на преговорите за 21-годишния спор за името на Македони...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com