В Сирия: Ветото на Русия и Китай е "безнаказано убийство"

4610
В Сирия: Ветото на Русия и Китай е "безнаказано убийство"

Сирийският национален съвет, обединяващ мнозинството от опозицията, заяви днес, че осъжда категорично ветото на Русия и Китай върху резолюцията на ООН за Сирия, което според опозицията "дава на режима разрешително да убива безнаказано", предаде Франс прес.

Сирийският вестник "Тишрин" днес приветства ветото като стимул за Дамаск да продължи обещаните политически реформи, които включват нова конституция и парламентарни избори. В статията на официоза се казва, че властите ще продължат усилията си да възстановят стабилността в страната, предаде Асошиейтед прес.

Русия и Китай наложиха днес вето на резолюцията на ООН за Сирия

Русия и Китай наложиха днес вето на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, подкрепяща плана на Арабската лига, предвиждащ сирийския...

В Москва съжаляват, че авторите на проекта за резолюцията не са пожелали да положат допълнително усилие и да постигнат консенсус. Резултатът е известен, написа заместник-министърът на външните работи Генадий Гатилов, цитиран от ИТАР-ТАСС, в микроблога си в Туитър.

Русия и Китай носят морална отговорност за убийствата в Сирия, заяви днес йеменската активистка и носителка на Нобелова награда за мир за 2011 година Тауакул Карман и призова правителствата да изгонят сирийските посланици, съобщи Асошиейтед прес.

Карман днес говори на Мюнхенската конференция по сигурността, след като вчера Москва и Пекин наложиха вето на приемането на резолюция на Съвета за сигурност на ООН, която да сложи край на кръвопролитията в страната.

"Тези две държави носят морална и човешка отговорност за масовите убийства", каза Карман. Тя призова правителствата да изгонят сирийските посланици и да изтеглят собствените си дипломатически представители от Дамаск, подчертавайки, че това е "най-малкото, което можете да направите, за да накажете режима".

Асма Асад: Опора на режима или точно обратното?

Дали тя е безскрупулната луксозна половинка на един кървав тиранин? Или е либерална първа дама, която безпомощно гледа какво става в ст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com