Вероятно Бъсеску ще загуби референдума

3265
Вероятно Бъсеску ще загуби референдума

Ново проучване на общественото мнение в Румъния сочи, че 66% от анкетираните 1104 души са заявили, че желаят Бъсеску да бъде отстранен от поста, а само 34 процента са се обявили против неговото напускане на поста. Президентът загуби популярност, тъй като подкрепи мерките за икономии, сред които и намаляване на заплатите и увеличаване на данъците, съобщава "Либертас", цитиран от КРОСС.

Румънският президент Траян Бъсеску по всяка вероятност ще бъде отстранен от поста на референдума, който ще се проведе на 29 юли, сочат публикуваните днес резултати от анкетата.

В същото време 61 процента от анкетираните са заявили, че ще гласуват на референдума, сочат резултатите от изследване, проведено от института КУРС за вестник "Журналул национал".

Румънският конституционен съд съобщи, че за да бъдат валидни резултатите от референдума на него трябва да участват 50 процента плюс един от регистрираните избиратели, което увеличава шансовете на Бъсеску да запази поста си, ако избирателната активност бъде ниска.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com