За втора година Меркел е най-влиятелната жена в света

6065
За втора година Меркел е най-влиятелната жена в света

В две поредни години германският канцлер Ангела Меркел е начело на класацията на списание "Форбс" за най-влиятелните жени на планетата. Меркел е най-популярният политик и в самата Германия с над 60% одобрение. В същото време, според последните проучвания, близо 50% от германците са разочаровани от ръководеното от нея правителство.

"Това е феноменално, канцлерът да е начело на правителство, което германците не биха искали да продължи да ги управлява, и същевременно тя да има астрономическа популярност, включително сред младите хора. На кандидата на социалдемократите за канцлер Пеер Щайнбрюк ще му бъде трудно да се изправи срещу Меркел на изборите". Това заяви журналистката Ана фон Байерн от вестник "Велт ам зонтаг" по повод на това противоречие.

Рейтингът на Меркел рекордно висок

Германският канцлер Ангела Меркел, която ще се бори за трети мандат през есента на 2013 г., постигна рекорден рейтинг, като 81% от ге...

Според журналиста Хайо Шумахер популярността на германския канцлер се дължи и на протестантската й скромност, предаде БНР.

"В живота й няма нито един случай, който да показва, че се е възползвала от властта. Тя кара стара кола, живее в жилище под наем, ходи на почивка в пансион в Южен Тирол и голяма част от заплатата й от 17 хиляди евро отива за благотворителност", заяви той.

Редактор: Десислава Ушатова

 

Меркел иска отпускането на пари за Гърция

Германският канцлер Ангела Меркел изрази задоволство от единното наблюдение на банките в еврозоната и заяви, че иска отпускането на т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com