Google набира кандидати за тестване на очилата за добавена реалност Glass

7556
Google набира кандидати за тестване на очилата за добавена реалност Glass

От компанията Google обявиха конкурс за изпитатели на очилата за допълнителна реалност Glass, които от фирмата представиха през 2012 г. Съобщение за това е публикувано на сайта на продукта.

Има няколко условия, за да може да станете един от хората, тестващи устройството. На първо място – задължително трябва да живеете на територията на САЩ. Още тук ще отпаднат множество разочаровани потенциални потребители. Второто условие е да сте навършили поне 17 години. Третото и може би най-неизпълнимо за всеки изискване е да имате готовност да си купите очилата, чиято стойност е хиляда и петстотин долара. Безплатен тестови екземпляр просто не е предвиден.

Гигантите Google и Microsoft в атака

Интернет гигантът Googlе отчете ръст на нетната си печалба с 10% през миналата година до 10,74 милиарда долара и за първи път е надхвър...

Кандидатите да участват в изпитанията трябва да напишат кратък разказ – до 50 думи, като темата е „Какво бих направил, ако притежавах очилата Glass“. Към историята може да се прилагат фотографии или видео. Разказчето трябва да бъде публикувано в Туитър или в Google+.

Заявки за участие в конкурса се приемат до 27 февруари. От Google обещават, че ще се свържат с авторите на най-добрите разкази. Избраните ще получат очилата си лично, като устройствата ще се раздават в три града – Ню Йорк, Сан Франсиско и Лос Анжелис.

Очилата на Google (независимо от определението „очила“, в устройството няма оптично стъкло) са снабдени с миниатюрен прозрачен екран. Изобразяваната на него информация се наслагва върху картината на околния свят, която потребителят вижда през дисплея. Това е причината Glass да бъдат определяни като „очила за допълнителна реалност“. Устройството работи под управлението на операционна система Android и за достъп до интернет използва смартфон или таблет.

САЩ: Гугъл не е монополист

САЩ обявиха, че прекратяват антитръстово разследване от 2011 г. срещу интернет гиганта Гугъл /Google/ без да имат доказателства за зл...

Първите поръчки от потребители за доставка на Glass от Google приеха по време на специална конференция, посветена на продукта, през юни миналата година.

От тогава до този момент нови заявки от желаещи да получат бройка от очилата за допълнителна реалност не са приемани. Доставките на първите, предварителни версии на Glass са разчетени за първата половина на тази година, коментират от компанията.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com