Говорещи обувки от Google стимулират мъзреливците да спортуват

3445
Говорещи обувки от Google стимулират мъзреливците да спортуват

Съвременният начин на живот е станал причина мнозина от нас да водят застоял, нездравословен начин на живот. Ние все по-рядко ходим пеша, не спортуваме, прекарваме с часове прегърбени пред компютъра. От известната компания Google обаче са решили да ни помогнат да бъдем по-активни чрез един нов, необичаен продукт – умните обувки Talking Shoe.

Говорещите обувки имат една основна и важна задача – да мотивират хората по-често да се занимават със спорт и по-малко да се излежават на дивана.

Google Street View тръгна и у нас

България влиза в Google Street View. Особеностите на интернет търсачката и възможностите за ползването и от бизнеса ще бъдат представе...

Новата разработка беше представена пред света по време на технологическата конференция SXSW Interactive в Остин, щата Тексас. По думите на инженерите, експерименталните обувки ще помогнат на собствениците си да победят мързела и да започнат да спортуват активно. При създаването на разработката от Google са работили съвместно с компанията Adidas.

Вероятно се питате как точно обувките ще мотивират собственика си да започне някакъв спорт. Лесно е – те започват да го упрекват и да го наричат „мързеливец“, ако води пасивен начин на живот. И обратното – в случай че започне да бъде по-активен, Talking Shoe започват да го окуражават, да го хвалят и да го насърчават да продължи да се движи.

Говорещите обувки са съвсем наясно каква точно активност проявява собственика им, тъй като разполагат с вграден крачкомер, жироскоп и акселерометър.

Google поздрави България за националния празник

Google поздрави България по повод 135-ата годишнина от Освобождението от османско владичество, предаде БГНЕС. Търсачката пусна специал...

 Благодарение на вградените тонколонки, Talking Shoe могат да общуват „на висок глас“ с носещия ги човек и дори да се превърнат в негов треньор, издаващ различни команди. В допълнение разработката може да се включва с Bluetooth към смартфон, както и с един друг, атрактивен продукт на компанията – очилата за допълнителна реалност Google Glass.

Въпреки оригиналността на идеята и привлекателната мисъл да се сдобием с един чифт говорещи обувки, това вероятно няма да се случи в скоро време, тъй като от Google нямат намерение да пуснат продукта за масова употреба.

„Задачата ни е да вдъхновим младежта да създава свои собствени модели обувки. За това ще разкрием детайли за разработката на нашия сайт и всеки желаещ ще може да създаде собствени умни обувки“, разказват представители не Google.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com