Гривна ползва ритъма на сърцето за парола в интернет

2387
Гривна ползва ритъма на сърцето за парола в интернет

Нова форма на защита в интернет ще сложи край на традиционните пароли, с които сме свикнали да пазим информация в мрежата. Иновативното изобретение е на учени от канадска компания и е под формата на гривна. Колкото и да разчитаме на утвърдената парола, винаги има риск някой да я разбие, да я види или пък просто да я забравим. Освен това, повечето от нас продължават да защитават важна интернет кореспондеция и банкови акаунти с лесноразбиваеми пароли.

Канадска компания предлага авангардно решение, което разчита на човешкия сърдечен ритъм. Специална гривна засича и запаметява вибрациите на сърцето. Информацията се превръща в уникална идентификация за достъп до телефона, таблета или автомобила. С гривната се предвижда да можем да осъществяваме и разплащания в магазини.

Музика лекува болно сърце

Слушането на музика заздравява сърцето и може да помогне за възстановяването на хора, страдащи от сърдечно заболяване, установиха сръбс...

За разлика от други форми на идентификация, фалшифицирането на сърдечния ритъм е невъзможно, тъй като всяко сърце вибрира по уникален за всеки човек начин, твърдят специалистите, предаде БЛИЦ.

Върху туптенето влияят формата и размерът на сърцето, както и положението му в гръдния кош. Дори и някой да се добере и открадне чужда гривна, той няма как да възпроизведе уникалния ритъм на сърцето. Гривната е в последна фаза на разработка и се очаква на пазара през следващата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com