Създадоха устройство, което изчислява кога човек ще умре

5290
Създадоха устройство, което изчислява кога човек ще умре

Всички се вълнуваме от това, кога ще умрем, колко още години живот ни остават, дали ще се разболеем скоро от някакво тежко заболяване и т.н.... Ако много настоявате да разберете кога ще настъпи смъртта ви, вече може да получите доста точна прогноза за това, благодарение на ново изобретение.

Става дума за специално устройство, което с висока точност определя каква е продължителността на оставащия ви живот.

Паяци умират от секс

Както много паяци, самците на рибаря Dolomedes tenebrosus са много по-малки от самките. След романтичната среща с дамата на сърцето си ...

Определянето на тази прогноза става след провеждането на неболезнен краткотраен тест, съобщава MEDdaily. Устройството, доста напомнящо на външен вид обикновен часовник, анализира ендотелните клетки, които покриват вътрешната повърхност на капилярите. По тяхното състояние може да се разпознае с каква скорост остарява организмът на даден човек, поясняват специалистите.

Основният индекс, който се взема предвид при тестването, е притокът на кръв в капилярите. Стойност „0“ означава смърт, а стойност от „100“ – нормална работа на организма. Анализът на ендотелните клетки се извършва с помощта на специален лазер, монтиран в устройството.

Чрез него може да се определя не само продължителността на живот, но и дали в бъдеще човек ще се разболее от деменция или рак.

Автори на тази ценна разработка са двама учени от университета Ланкастър, Великобритания – професор Анета Стефановска и професор Питен Макклинток. Финансирането на тяхната работа е осъществено чрез правителствени грантове, като част от отпуснатите средства са били насочени и за благотворителни цели в областта на медицината.

В Тексас бе изпълнена екзекуция №500

В американския щат Тексас бе изпълнена "юбилейната", петстотна екзекуция, считано от 1982 г. Шест години по-рано в САЩ отново е въведен...

В перспектива учените планират да създадат голяма база от данни, с която устройството ще бъде свързано. С помощта на тази информация ще се определя още по-точно продължителността на живот и ще се извършва диагностициране. Учените поясняват – колкото повече данни се събират в базата, толкова повече ще се повишава точността на извършваните прогнози.

Според думите на изследователите, удобна версия на устройството за тестване ще бъде достъпна след приблизително три години.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com