За алкохолния туризъм с добро

10795
За алкохолния туризъм с добро
Снимка: БГНЕС

Идеите на Валери Симеонов за борба с алкохолния туризъм и пълното унищожаване на славата на Слънчев бряг като алкохолна дестинация са вредни и за бранша, и за българската икономика.

България не може да си позволи да се отказва от източници на доходи, а растаящият всяка година брой туристи e именно това - източник на сериозни доходи.

Страната ни е многоцветна и най-умното, което можем да направим, е да предлагаме разнообразни видове туризъм. Летен, зимен, планински, винен, СПА, културно-исторически... И алкохолен.


Обикновено различните типове туристи не се смесват - ако някой е дошъл в България, за да пие и да обикаля дискотеките на Слънчев бряг, той надали ще се интересува от Копривщица например. И обратното - ако е дошъл специално за Стария Пловдив, Несебър и Перперикон, вероятно няма интерес към алкохолните турове на Слънчака. Хубаво е при нас да има за всекиго по нещо. Дали един англичанин ще се напива в някой бар, защото това е представата му за почивка, или ще обикаля калдаръмените улици в старата част на Созопол, си е негова работа. На нас ни е важно, че тези хора са избрали България, оставят парите си тук, и е полезно да са доволни, за да се върнат отново.

По света има много алкохолни дестинации
. Слънчев бряг е една от тях и това се знае от всички - и българи, и чужденци. Ако искаш спокойна семейна ваканция, здрав сън и йодни изпарения, не отиваш на Слънчев бряг. Отиваш на няколко километра встрани в Несебър, Равда, Черноморец, Ахтопол или който и да е друг курорт по Черноморието.

Слънчев бряг е парти дестинация. И трябва да се рекламира като такава. Нека всички знаят, че България е страната на траките, възрожденската архитектура, розовото масло, нестинарството и още много прекрасни елементи от културно-историческата ни идентичност. Но е и страната на Слънчев бряг. И който иска да обикаля дискотеките до зори, стига да спазва законите ни, е добре дошъл да си остави парите при нас.

Слънчев бряг и българският туризъм като цяло имат много проблеми за решаване. Държавата може много безкомпромисно да се намеси, за да пресече укриването на обороти, за да регулира силната музика вечер и да налага спазване на обществения ред. Профилирането на туризма ни обаче не е порок. Няма нищо лошо Слънчев бряг да съществува редом до Несебър. Защото България е многолика страна и това също не е порок.

Затова Слънчев бряг има нужда само от 2 неща. Първо, окончателна и ясно дефинирана реклама като парти дестинация и второ, засилен контрол на държавата всичко в курорта да е по закон. Така всеки, който избира Слънчев бряг, ще знае къде отива. Ако търси нещо друго - просто ще се насочи към останалите варианти, които България предлага.

Разнообразният туризъм трябва да бъде наша запазена марка, защото е доказал, че е печеливша стратегия.

Автор: Десислава Любомирова

Рагин: Приятели от Черноморието ме помолиха да бъде "по-тихо" за шведските туристи

Случаят с ритната камериерка няма нищо общо с това, че казах „по-полека” по отношение на шведските туристи. Подадох си оста...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com