Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Аржентина прехвърли два руски хеликоптера на Украйна

02 март 2024, 07:35 часа • 3114 прочитания

Аржентинският президент Хавиер Милей обяви прехвърлянето на два военни хеликоптера руско производство на Украйна, съобщи "Укринформ" като се позова на публикация във "Файненшъл таймс".

Аржентинският лидер даде приоритет на съюзите със "страните, които защитават свободата", включително САЩ и Израел, които той посети по-рано през февруари. Милей добави към този списък и Украйна, на която, според него, Аржентина е предала двата военни руски хеликоптера.

В статията на "Файненшъл таймс" не се уточнява какви хеликоптери е получила Украйна, но вероятно става въпрос за хеликоптери Ми-17. Не е известно и кога военното оборудване е пристигнало от Аржентина в Украйна.

Още: Нидерландия и Украйна подписаха споразумение за сигурност (ВИДЕО И СНИМКИ)

На 15 декември миналата година аржентинското правителство обяви, че възнамерява да предаде на Украйна два транспортни хеликоптера МИ-17Е руско производство, които е получила от Русия. И двата хеликоптера са оборудвани с допълнителни резервоари и товарен кран за полети на много големи разстояния в Антарктида. Единият от тях не се използва от две години поради проблеми с доставката на компоненти от намиращата се под санкции Русия, пише БТА.

Украйна ще ремонтира военни хеликоптери "Ми" в България (СНИМКИ)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес