Хилари включи България в предизборен клип

3939
Хилари включи България в предизборен клип
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за номинация на демократите за предстоящите тази година президентски избори Хилари Клинтън включи кадри от посещението си в България в свой предизборен клип.

Видеото е качено в нейния профил в социалната мрежа. То започва с изказване на президента Барак Обама, който високо оценява качествата на своя бивш държавен секретар. В подкрепа на Хилари Клинтън говорят бившият военен министър Леон Панета, бившият държавен секретар Мадлин Олбрайт, бившата премиерка на Австралия Джулия Гилард, предаде БГНЕС.

В качеството си на държавен секретар Хилари Клинтън посети България за няколко часа на 5 февруари 2012 г. Тя се срещна с президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов, с когото даде съвместна пресконференция в МС. В клипа й за секунда като покритие е използван кадър от срещата с държавния глава. Любопитна подробност за отбелязване е, че Клинтън може да се възприеме по-скоро като лявоцентристка, а Плевнелиев е категоричен привърженик на десните идеи.

В края на тази година в САЩ ще се проведат президентски избори. Клинтън заедно със сенатора Бърни Сандърс са основните кандидати за номинация на демократите. Битката между двамата ще бъде много сериозна. За момента тя загуби от него предварителните избори в малкия, но ключов щат Ню Хемпшир.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com