X
 
 

Нов мигрантски керван тръгва от Централна Америка към САЩ

1138 1
Нов мигрантски керван тръгва от Централна Америка към САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver
Опитите на граничарите в Мексико да спрат кервана от мигранти, тръгнал към САЩ, не се увенчаха с успех, като стотици преплуваха река, която разделя Гватемала от Мексико, решени да продължат пътя си, предаде БГНЕС.

Мигрантите, предимно от страни от Централна Америка, възнамеряват пеша да изминат хилядите километри до южната граница на САЩ.

Мексико депортира все повече мигранти

Мексико депортира 33% повече чужденци този месец, съобщиха официални представители във вторник, след като страната се съгласи да предпр...

Мексико се опитва да ги спре, след като на няколко пъти беше заплашвано от Доналд Тръмп със санкции, ако не намалят мигрантския натиск към САЩ. Сред заплахите бяха и такива за вдигане на мита на мексикански стоки, внасяни в САЩ.

Гватемала обяви, че поне 4000 души са влезли на тяхна територия от Хондурас през последните няколко дни. Част от тях формират нов керван.

Actualno.com

Етикети:

  • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
    БРАВО ДАВАЙТЕ. Тук ние трябва да бъде СУПЕР ЛИБЕРАЛИСТИ.И ДА ЖЕЛАЕМ НЕ МОРЕ , А ЦЯЛ ОКЕАН ОТ КАДРИ НА MS 13 ДА ПОЛАЗВА Сащ. Е , либерална дЪМОкрация е какво толкова , тя щатската полиция е железна ще се оправи , но пък целта е да не се оправи и това ще бъде ОГРОМНА ПОБЕДА ЗА Човечеството.