САЩ наредиха на 24 руски дипломати да напуснат страната до 3 септември

2885
САЩ наредиха на 24 руски дипломати да напуснат страната до 3 септември
Снимка: iStock/Guliver

САЩ предадоха на руската страна списък с 24 дипломати, които трябва да напуснат Щатите преди 3 септември поради изтичане на визите. Това заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов в интервю за списание National Interest. Текстът е публикуван в понеделник на руската дипломатическа мисия на страницата във Facebook .

"За съжаление, ситуацията не се променя към по -добро. Руските дипломатически мисии в САЩ работят при условия на безпрецедентни ограничения, които не само остават в сила, но и се увеличават", каза посланикът. Независимо от изявленията на администрацията [на президента Джо Байдън] за ролята на дипломацията и готовността за развитие на стабилни и предвидими отношения с Русия, руското дипломатическо присъствие търпи постоянни удари". Според него американската страна проявява „упоритост и изобретателност по този въпрос“.

„Ню Йорк Таймс“: Руските хакери са сериозна заплаха за Запада

Вестник „Ню Йорк Таймс“ в редакционна статия разглежда заплахата, която според изданието представляват за западния свят киб...

"Изгонването на дипломати се извършва под измислени предлози. Миналия декември Държавният департамент едностранно определи тригодишен лимит за намиране в командировка за руски персонал, какъвто, доколкото ни е известно, не се прилага за никоя друга държава", каза посланикът.

„Получихме списък с 24 дипломати, които се очаква да напуснат страната до 3 септември 2021 г. Почти всички те ще напуснат без замяна, тъй като Вашингтон внезапно затегна визовия режим“, каза Антонов, цитиран от БГНЕС.

Освен това, каза посланикът, американските власти отменят валидните визи на съпругите и децата на служители, без да посочват причини. "Мащабните забавяния при подновяването на визите с изтекъл срок също имат за цел да изтласкат руските дипломатически работници от страната", продължи Антонов. Според него руската страна дълго време проявяваше сдържаност, но след поредната вълна от агресивни санкции била принудена да предприеме мерки за балансиране на условията на труд на мисиите на САЩ в Руската федерация, включително забрана за наемане на местен персонал.

"Тази ситуация не е от полза за никого, необходими са решения, основани на паритет. Убедени сме, че най -лесният и бърз начин да направите това е напълно да премахнете мерките и контрамерките, които ограничават дейността на дипломатите", каза посланикът. Според него Вашингтон не демонстрира готовност за подобно решение, опитвайки се да си осигури едностранни предимства. Същото се отнася и за перспективите за възобновяване работата на принудително затворените консулства на Руската федерация в Сан Франциско и Сиатъл, отбеляза дипломатът. Антонов обърна внимание на факта, че САЩ продължават да отказват временен достъп за ремонтни екипи до сградите.

Експерт: Москва набляга върху влиянието пред господството

Пред нарастващата конкуренция и намалената мощ, Москва набляга върху влиянието пред господството. Това пише Екатерина Золотова е специа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Камарата на представителите на САЩ с важна стъпка за помощта за Израел и Украйна

Mъж се самозапали пред съда, който гледа делото срещу Доналд Тръмп

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка