САЩ не отрече, че Израел може да атакува Иран напролет!

6025
САЩ не отрече, че Израел може да атакува Иран напролет!
Говорителят на Белия дом Джей Карни омаловажи изявление на шефа на Пентагона

Министърът на отбраната на САЩ Лион Панета не отрече, че според него Израел може да атакува Иран през пролетта на тази година, за да му попречи на развитието на ядрената му програма, предаде Асошиейтед прес.

Белият дом омаловажи изказване на шефа на Пентагона, че Съединените щати може да сложат край на бойната си мисия в Афганистан по-рано от предвиденото, съобщи ДПА. Панета, който участва в срещата на министрите на отбраната от НАТО в Брюксел, бе помолен от репортери да коментира анализ на Дейвид Игнейшъс във вестник "Вашингтон пост".

Иран ще помогне на всеки, който се противопостави на Израел

Иран ще окаже помощ на всяка страна или група, която се противопоставя на Израел, заяви днес иранският върховен духовен водач аятолах А...

Авторът на статията пише, че шефът на Пентагона вярва, че има голяма вероятност Израел да атакува Иран през април, май или юни. Игнейшъс не уточнява откъде е научил това.

"Не, просто не коментирам", заяви Панета.

Той подчерта, че е негово лично право да запазва своите и мнения само за себе си. Израел е обявявал публично, че обмисля да предприеме военни действия срещу Иран, и Съединените щати дадоха израз на своите безпокойства, припомни Панета.

Говорителят на Белия дом Джей Карни омаловажи изявление на шефа на Пентагона, че САЩ може да сложат край на бойната си мисия в Афганистан по-рано от предвиденото. Думите на Лион Панета отразяват дискусиите, които той трябва да води с колегите си от НАТО, но не означават промяна в нашата политика, подчерта Карни. Говорителят на Белия дом потвърди, че целта остава отговорността за сигурността в Афганистан да бъде предадена на местните сили до края на 2014 г. Процесът може да приключи и по-скоро в зависимост от обстоятелствата, допълни същевременно той.

"Вашингтон пост": Идва 5-дневна война между Израел и Иран

Журналистът на "Вашингтон пост" Дейвид Игнатиус разкри прогнозата на американския министър на отбраната Леон Панета за най-близките дей...

Вестник "Вашингтон пост" цитира в сряда Панета да казва, че целта е Съединените щати да сложат край на бойната си мисия през 2013 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com