X
 
 

Сорос смята, че Facebook помага на Тръмп пак да стане президент

1161 2
Сорос смята, че Facebook помага на Тръмп пак да стане президент
Снимка: Getty Images/Guliver
Американският милиардер Джордж Сорос смята, че има някакво споразумение между Facebook и президента на САЩ Доналд Тръмп, според което компанията помага на Тръмп в надпреварата за президентските избори. Сорос каза това в кулоарите на международния икономически форум в Давос.

"Мисля, че Тръмп и Facebook имат вид неформално споразумение за взаимопомощ", каза Сорос, цитиран от Bloomberg. "Facebook ще работи [с Белия дом] за преизбиране на Тръмп, а Тръмп ще защитава Facebook", смята милиардерът.

Бивш кмет на Ню Йорк е рекордьор по похарчени пари в президентската кампания в САЩ

Бившият кмет на Ню Йорк и милиардер Майкъл Блумбърг, който се кандидатира за президент като кандидат от Демократическата партия на САЩ,...

По-рано Сорос многократно критикуваше Facebook и Google за това, че тези компании, според него, монополизират пазара, затруднявайки иновациите и създавайки зависимост от техните услуги.

Сорос, един от най-богатите хора в света, е основател и ръководител на хедж фонда "Сорос". Според списание Forbes, богатството му достига близо 25 млрд. долара. През февруари 2016 година CNN съобщи, че Сорос е дарил 6 милиона долара за президентската кампания на кандидата на демократите Хилъри Клинтън, която беше конкурент на Доналд Тръмп. След победата на последния на изборите през 2016 година Сорос го нарече привърженик на диктатурата и предрече превръщането на САЩ в мафиотска държава.

59-те президентски избори в САЩ ще се проведат на 3 ноември 2020 година.

Actualno.com

Етикети: