Вече работи заводът, който ще прави българските F-16

8238
Вече работи заводът, който ще прави българските F-16
Снимка: Lockheed Martin

Съединените щати разкриват нова производствена линия за F-16 за чуждестранни клиенти, съобщи сайтът на военновъздушните сили на САЩ.

За да подкрепят нарастващото търсене на новите изтребители F-16 Fighting Falcon от страна на партньорските държави, американските ВВС се обединиха с „Локхийд Мартин“ за изграждането на нова производствена линия. Тя е предназначена за производството на изтребители F-16 Block 70/72 в завода на компанията в Грийнвил, Южна Каролина.

Сделката за изтребителите F-16 - въпросите, които стоят

Докъде стигна модернизацията на армията ни, след като от години се говори и работи в три направления - военновъздушните ни сили, военно...

От името на петима чуждестранни военни партньори ВВС решиха да предоставят на „Локхийд Мартин“ приблизително 14 милиарда долара за построяването в съоръжението на 128 изтребители F-16 до 2026 г.

„Тази нова производствена линия е много важна“, каза полк. Брайън Пиърсън, ръководител на екипа за продажби на F-16 в чужбина.

В момента има 25 държави, които използват F-16 и имат голям опит с тези изтребители. Линията ще помогне да се отговори на глобалното търсене на F-16 и ще даде допълнителна възможност самолетите да бъдат предоставени на държави, които за първи път ще купят такива изтребители.

Очаква се първите F-16 да излязат от поточната линия през 2022 г., като се очаква след първата година производството да се увеличи. Самолетите ще бъдат доставени на различни чуждестранни военни партньори, включително България, Бахрейн, Словакия, Тайван и други, които са изразили интерес към тях след първите доставки.

Каракачанов потвърди, че действаме за купуване на още 8 самолета F-16

Мисля, че авиацията в последните няколко години започва да се изправя на крака. Не само заради това, че сключихме сделка за закупуване ...

Според военните експерти, увеличените възможности за производство на F-16 ще укрепят международните партньорски отношения и ще подобрят националната сигурност на държавите.

„F-16 работят в цял свят и са ключови за укрепването на сигурността на нашите международни партньори“, каза бригаден генерал Дейл Уайт, изпълнителен директор на програмата Fighters and Advanced Aircraft.

„Всеки F-16, с който оборудваме нашите чуждестранни партньори, подобрява способността им да защитават своите интереси и да подкрепят нашите взаимни интереси в областта на сигурността”, каза той и подчерта, че F-16 е издръжлив и с големи възможности компактен изтребител, който ще играе сериозна роля в областта на сигурността на много държави през следващите години.

БГНЕС припомня, че в началото на април 2020 г. Министерството на отбраната на САЩ обяви споразумение на стойност 512 милиона долара с американската компания „Локхийд Мартин“ за производство на изтребители F-16 Block 70 за Република България. Договорът предвижда производството на осем самолета F-16 Block 70 (шест едноместни и два двуместни самолета), които да заменят стареещия флот на българските МиГ-29.

Веселинов отрича, че през Каракачанов Борисов плаща на САЩ каквото поискат за подкрепа

Това е нелепо, една от многото фалшиви новини. Това заяви зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов във връзка с визитата на вицепре...

Беше съобщено, че производството ще бъде извършено във Форт Уърт, Тексас и Грийнвил, Южна Каролина и се очаква да приключи до 31 януари 2027 г., като общата стойност на сделката е 1,256 млрд. щатски долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Директорът на ФБР: TikTok е проблем за националната сигурност на САЩ

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Австралийският премиер нарече Илон Мъск „арогантен милиардер“

"Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com