Mr. Brainwash - провокативната фигура на световния уличен арт пазар с първа изложба в София

2376
Mr. Brainwash - провокативната фигура на световния уличен арт пазар с първа изложба в София
Снимка: Vivacom Art Hall

Изкуството на световния стрийт артист и режисьор Mr. Brainwash пристига за първи път в Източна Европа. С удоволствие и вълнение Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 Ви кани на първата по рода си изложба, посветена на иновативния и безстрашен стил на Mr. Brainwash – едно от най-провокативните лица на съвременното изкуство. На 8 юни 2022 г. /19:00 ч./ Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 ще открие ПЪРВАТА изложба на Mr. Brainwash в София!

Mr. Brainwash (истинско име Thierry Guetta) е френски уличен артист. Той създава своята международна репутация в Лос Анджелис, където живее от 15 годишен. През 2006 г. Mr. Brainwash оставя своята видео камера, за да атакува улиците с пшеничена паста, спрейове, четки и кофи с бои, шаблонни изображения и закрепени постери на любими икони. Дебютира през 2008 г.  с изложба озаглавена XXL: Животът е красив (XXL: Life Is Beautiful), която го изтласква на преден план в артистичната сцена. Става бързо известен, когато през 2010 г. чрез сътрудничеството си и с Банкси в номинирания от Академията документален филм „Exit Through the Gift Shop“ участва и отговаря за снимките на проекта. Същата година неговата картина Charlie Chaplin Pink достига рекордна цена от 100 000 долара в Ню Йорк. Творбата е огромно платно, показващо Chaplin с кофа боя и четка в ръка, обогатена с образа на Мадона и сърце.

Изложба "Новата класика" на НИКИОТО в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 открива изложба на Никол Андонова - Никиото (Nikyoto) на 10 май 2022 г. от 19:09 ч. в Салонната зала...

Закачлив и забавен, всяка негова картина е пътуване през поп културата в страната на чудесата на Mr. Brainwash. Неговите творби се продават на аукциони, колекционират се на всички континенти и привличат стотици хиляди посетители. Той е създал обложки на албуми и брандове като: Мадона, Майкъл Джексън, Кока Кола, Леви’с и др. 

Слоганите и изреченията играят централна роля в неговите картини. Ключов образ, станал знаков за артиста, е Айнщайн, който държи надписа “Love is The Answer” (“Любовта е отговора”). Този слоган става източник на вдъхновение за артиста и неговата публика. Друг пример е известният принт на Mr. Brainwash със шимпанзе, което със спрей изписва върху стена -  “Follow Your Dreams” ( “Следвай мечтите си.”)

Изкуството на Mr. Brainwash e много характерно. Той създава своите уникални произведения в смесена техника на ценна ръчно изработена хартия или платно. Неговите картини са пълни със цветове и позитивни вибрации. Образите в картините му са известни личности, комични образи, деца, които снимат, или написани послания за подкрепа. Това е и причината защо изкуството на Mr. Brainwash е така ценено от младите хора и защо хората обичат да инвестират в негови произведения, както и да декорират своите домове.

Mr. Brainwash е колекциониран от звезди по целия свят - от музиканти до модни икони. Джони Деп, Линдзи Лохан и Ким Кардашиан са закупили негови творби. Актьори и риалити звезди подкрепят артиста, като Мадона и Майкъл Джексън са сред първите му колекционери.

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 открива изложба живопис на Зара Мащенко

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 представя изложба живопис на Зара Мащенко. Официалното откриване ще се състои на 28.04.2022 г. от 18...

Mr. Brainwash продължава да бъде иноватор на съвременната арт сцена и с продължаващите му продажби и колаборации с водещите световни брандове, няма изгледи да спре!

Следете vivacomoborishte5.com и https://www.facebook.com/vivacomoborishte5, където може да откриете актуална информация за всички наши арт проекти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

22 светлинни творби преобразяват фасади, паркове и площади на Фестивала на светлините LUNAR

Продадоха Драсканицата на Микеланджело за убийствена сума

Новата изложба на Нина и Иво Петрови: Моменти и усещания, за които мечтаем (СНИМКИ)

Изложба „Живописта на Художествената академия в Щип“ в КИЦ на Северна Македония в София

Галерия "Леседра" отбелязва 33 години със специална изложба (СНИМКИ)

Дан Фоглър става част от фантастичния свят на Aniventure Comic Con 2024

Почина известна художничка, борила се за правата на жените и чернокожите

Откриват българския павилион на 60-ото издание на Венецианското биенале

Отиде си изкуствоведката от Националната галерия Бистра Рангелова

Талантлива участничка в "Ергенът" открива своя пета изложба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт