21 са жертвите на нападението в университета в Пакистан

2114
21 са жертвите на нападението в университета в Пакистан
Снимка: Thinkstock

Броят на жертвите на нападението в университета в град Чарсада в Северозападен Пакистан, по предварителни данни, е нараснал на 21 души, потвърди местната полиция, съобщават агенция Dawn и РИА Новости.

По-рано беше съобщено, че при нападението на бойци са загинали трима души, пострадали са не по-малко от 50.

Пак нападение над пакистанско училище

Неизвестни стрелци нападнаха училище в Пакистан, убивайки охранителя на сградата, предаде БГНЕС. Атаката отново засили притесненията з...

Агенцията се позовава на доброволец на неправителствената хуманитарна организация Edhi Foundation, който се намира на мястото на произшествието. Според един от студентите, евакуиран от сградата, нападателите са застреляли между 60 и 70 студенти, но не е последвало официално потвърждение на думите му.

Въоръжена група нахлула тази сутрин в университета в град Чарсада. Полицията съобщила, че нападателите са били четирима, но след това се появили сведения, че броят им може да варира между шест и осем души.

По-рано беше съобщено, че университетските кампуси и студентските общежития са евакуирани. На мястото на произшествието са пристигнали специални служби и спасители. Очевидци са съобщили и за два мощни взрива.

В момента на атаката на територията на учебното заведение се намирали около 3000 студенти. Ректорът на университета съобщи по-рано, че никой от студентите и преподавателите не е пострадал. Според някои данни в момента на атаката в университета се провеждал поетичен конкурс, на който били поканени 600 гости.

Четирима заподозрени за талибанското нападение в училище в Пакистан

Полицията в Пакистан е арестувала четирима души, за които се предполага, че са участвали в организацията на атаката на учлище в град Пе...

Отговорност за нападението в университета е поело пакистанското крило на терористичното движение "Талибан" – "Техрик-и-Талибан Пакистан". По данни на Times of India ликвидирани са четирима от нападателите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com