6,6 по Рихтер разлюля Чили, 5,2 удари Иран

23930
6,6 по Рихтер разлюля Чили, 5,2 удари Иран
Снимка: Thinkstock

Трус с магнитуд 6,6 разлюля централната част на Чили, показват данни на Института за геоложки проучвания на САЩ. Земетресението е станало в 18,32 местно време, на около 108 км северозападно от столицата Сантяго, на дълбочина от 32 км. Националната служба за реакция при бедствия съобщава, че земетресението е усетено в Сантяго и пет други региона на страната. Няма данни за пострадали или щети.

Земетресение с магнитуд 5,2 по скалата на Рихтер пък беше регистрирано в неделя в иранската провинция Хузестан, на границата с Ирак, съобщи американският Институт за геоложки проучвания. Трусовете са регистрирани в 7,14 часа местно време (5,44 българско). Огнището е на дълбочина от около 10 км, а епицентърът на земетресението е на около 480 км югозападно от столицата Техеран. Все още няма информация за жертви или разрушения.

Силно земересение до Солун, но без жертви и щети

Земетресение от 5,1 по скалата на Рихтер разтърси Солун и Северна Гърция, съобщи Greek Reporter. Епицентърът на труса е бил на 13 кило...

Това не е първото земетресение в региона през тази седмица – на 18 август в провинция Илам бе регистрирано земетресение с магнитуд 6,2 по Рихтер. Пострадаха около 250 души. Според агенцията ИРНА, по-значителни разрушения е имало в град Мурмур и осем други населени места в района.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия