Асад: Турция ще си плати скъпо за подкрепата за бунтовниците

45814
Асад: Турция ще си плати скъпо за подкрепата за бунтовниците

Сирийският президент Башар Асад предупреди Турция, че ще си „плати скъпо” за това, че подкрепя бунтовниците, които се борят за свалянето на неговия режим.

В интервю за турската телевизия „Halk TV” Асад каза: „В близкото бъдеще тези терористи ще окажат влияние върху Турция. И Турция ще си плати много скъпо за своето съучастие”.

В интервюто стана дума за присъствието на свързани с „Ал Кайда” екстремисти на границата между двете нации. Сред многобройните организации в сирийската въоръжена опозиция има няколко радикални ислямистки групировки, предаде АФП.

„Не е възможно е да се използва тероризмът като карта и да си я държим в джоба. Защото той е като скорпион, който няма да се поколебае да ви ухапе във всеки един момент”, заяви Асад.

Отношенията между двамата бивши съюзници Дамаск и Анкара се влошиха след началото на народния бунт в Сирия през март 2011 година, който след това прерасна в пълномащабен конфликт, отнел живота на повече от 115 000 души и принудил милиони да напуснат домовете си.

Консервативното правителство на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган се превърна в един от най-ревностните поддръжници на сирийската опозиция.

„Всичко това, което казва за Сирия и нейния народ, е куп лъжи... Това, което прави Ердоган е не друго, а да подкрепя терористите”, каза Асад.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com