Австралия ще лишава от гражданство заради тероризъм

3619
Австралия ще лишава от гражданство заради тероризъм
Снимка: Gettyimages

Парламентът на Австралия прие закон, според който австралийци с двойно гражданство, заподозрени в тероризъм, ще останат без австралийското си поданство, предаде БГНЕС.

Според информация на правителството, около половината от терористите от Австралия, заминали за Близкия изток, имат двойно гражданство. Според приетия от Сената (горната камара на парламента) закон, всички заподозрени в тероризъм австралийци над 14 години ще бъдат лишавани от гражданство, дори когато липсва съответната присъда.

Путин: Много от екстремистите в Сирия са от бившите съветски републики

В Сирия руската армия защитава руските граждани. С това твърдение руският президент Владимир Путин обобщи ситуацията в арабската държав...

Според парламентарист новият закон ще се прилага при „много ограничени обстоятелства”. Съществува възможност новата правна норма да бъде оспорена от Върховният съд на Австралия.

Премиерът на Австралия Малкълм Търнбул съобщи, че правителството е готово да предостави „допълнителни ресурси” в борбата с терористичната групировка „Ислямска държава” в Сирия и Ирак. Сега в кризисния район се намират 780 австралийски военни. Те са предимно инструктори в Ирак и обслужващ персонал на самолетите, които нанасят удари по позиции на ИД от военновъздушна база в ОАЕ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com