Българин загина в Афганистан

9904
Българин загина в Афганистан
Сержантът бе част от френския легион, който бе нападнат снощи

Българин загина в Афганистан.

Той бе част от френския легион, който бе нападнат снощи.

Българският гражданин Свилен Симеонов е на 34 години, женен, с 1 дете, съобщават от пресцентъра на Министерство на външните работи, като се позовават на информация на френските власти и е служил като сержант в чуждестранния легион.

Трагедията се разигра, след като четирима френски войници бяха застреляни от мъж, облечен в афганистанска военна униформа. Заради инцидента Франция обяви, че прекратява всички операции в Афганистан.

Кой е убитият в Афганистан Свилен Симеонов?

"На 34 години, сержант Свилен Симеонов постъпва във Френския чуждестранен легион преди 10 години. Поемайки по пътя на своя 5-годишен договор за служба, той завършва първоначалното си обучение в 4-ти чуждестранен полк в Кастелнудари, където бива забелязана неговата силна мотивация.

Франция прекрати военните операции в Афганистан

Франция прекрати всички военни тренировки и съвместни операции в Афганистан. Това стана, след като афганистански войник застреля чети...

След обучението той избира да постъпи във ІІ-ри чуждестранен инженерен полк (бил е сапьор) на 7 февруари 2002 г.", пише в досието на българина, който вчера загина в Афганистан.

За него се знае още, че е женен и има едно дете. "Дарик радио" съобщи, че Симеонов е родом от разградското село Раковски. Според бившият кмет на селото Бюнят Татаров той е имал и българско, и турско име.

Татаров уточни, че от Министерството на външните работи на Франция са съобщили на съпругата на починалия: „Той има братовчед, който в момента също е в легиона във Франция, но той не ходел на мисии. Братовчедът също е потвърдил информацията. Българинът има дете на 3 години. На 18 януари е имал рожден ден, вечерта са се чули със семейството и на следващия ден е станала трагедията. Той е от Раковски, където живееше до преди около 9 години. Баща му живее в Раковски, майка му от няколко месеца е в Турция, а съпругата му е в Разград. Доколкото разбрах, това му е била последна мисия в Афганистан. Предполагам, че е ходил и на други мисии. Той си беше в Раковски миналата пролет. Все още не знам момчето с турски или български имена е, от което предполагам, че се получава дезинформация". Според кмета става дума за Танер Мехмедов Узунов. Той го описа като „добро момче, уважавано в селото, с много приятели, приятен и разговорлив".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com