Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доловен е сигнал от хеликоптера на Раиси, военни пътуват към мястото (ВИДЕО)

20 май 2024, 00:22 часа • 1982 прочитания

Военни отиват към точното място, където е катастрофирал хеликоптера с президента на Иран Ебрахим Раиси на борда. Това съобщи държавната информационна агенция ИРНА, позовавайки се на военен командир в района.

Още: Хеликоптер, превозващ президента и външния министър на Иран, е катастрофирал

Според командира на Корпуса на гвардейците на ислямската революция за провинция Източен Азербайджан, където е станала катастрофата, е доловен сигнал от хеликоптера и мобилния телефон на един от членовете на екипажа на мястото на катастрофата. „Военните сили се отправят към мястото и се надяват да получат добри новини", заяви командирът. 

Още: Животът на иранския президент е в опасност, издирвателната операция продължава часове (ВИДЕО)

По-рано днес бе съобщено, че хеликоптер от конвой, в който е пътувал президентът на Иран Ебрахим Раиси е претърпял инцидент в планините в северозападната част на Иран. Състоянието на намиращите се на борда на хеликоптера засега остава неизвестно, като се съобщава, че все още не е установен контакт с тях.

Още: Върховният лидер на Иран призова народа да се моли за президента Ебрахим Раиси

Президентът Раиси е пътувал с иранския външен министър в конвой от три хеликоптера над района. Два от хеликоптерите са се приземили благополучно, пише Би Би Си.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес